У дитячому меню не можна обійтися без різноманітних страв із підливою. Це не тільки додає смаку, а й підвищує харчову цінність обіду або вечері. Ароматна та насичена підливка чудово доповнює різноманітні мясні та овочеві страви. Однак не всі мами знають, як приготувати її вдома. Сьогодні ми поділимося з вами 5 простими рецептами, з якими легко впораються навіть недосвідчені кулінари.
Перший рецепт – це класична мясна підливка. Вона ідеально підходить до відвареного мяса або котлет. Для її приготування знадобляться мясо (яловичина, свинина або курка), цибуля, борошно, сіль, перець та спеції за смаком. Мясо наріжте дрібними кубиками, а цибуля півкільцями. Обсмажте цибулю на сковороді до золотистого кольору, додайте мясо і обсмажуйте до готовності. Потім поступово всипте борошно і швидко перемішайте, щоб уникнути грудок. Додайте спеції та гарячу воду і тушкуйте на повільному вогні до густини.
Якщо ваша дитина не любить мясо, можна приготувати смачну овочеву підливу. Для цього знадобиться картопля, морква, цибуля, пастернак, селера, зелень, борошно, сіль та спеції за смаком. Очистіть і наріжте овочі кубиками, обсмажте цибулю, додайте овочі, що залишилися, і обсмажуйте все разом до готовності. Посипте мукою|борошном| і перемішайте. Потім додайте гарячу воду, сіль, перець та спеції, не забуваючи про зелень. Гасіть на повільному вогні до густини.
складові | Кількість |
---|---|
Молоко | 2 склянки |
Цукор | 100 г |
Какао | 2 столові ложки |
Борошно | 2 столові ложки |
Ванілін | за смаком |
Приготування: | |
1. У молоко додати цукор, какао та борошно, перемішати. | |
2. Поставити на вогонь і помішуючи довести до кипіння. | |
3.В кінці додати ванілін до смаку і перемішати. | |
4. Подавати гарячу підливку. |
Як зробити підливу густішою?
Пасероване борошно Це ефективний і доступний спосіб загустити підливу, яку використовують і досвідчені господині, і кухарі в ресторанах. Принцип роботи: пасерування зменшує присутність клейковини. Соус стає густішим, але рівно настільки, щоб не перетворитися на клейстер. Поєднання: будь-який непрозорий соус.
Що робити, якщо підливу вийшов занадто рідкий?
Буває, коли рецепт з інтернету виявився поганим, і потрібно терміново вирішувати, що робити, якщо підлива вийшла рідка. Зазвичай для цього досить просто додати борошно, проте, якщо підлива вже майже готова, цей крок може лише зіпсувати все. У такій ситуації врятувати вас зможе гірчиця!
Чим відрізняється підлив від підливи?
У значенні рідка приправа, якою поливають страву, гарячий соус вживаються слова підливу та підливу. Таким чином, правильно: овочева підлива (підливка), підливка (підлива) з помідорів та грибів. Але: підлив олії у вогонь, підлив води в акваріум.