Пароварка є незамінним помічником у кулінарії, дозволяючи готувати їжу без додавання жирів та зберігаючи максимум поживних речовин. Однак, якщо ви не маєте такого приладу або він вийшов з ладу, не вагайтеся. Існує безліч альтернативних методів, за допомогою яких можна приготувати страви без використання пароварки.
Альтернативою пароварці може виступати варіння на пару. Візьміть каструлю і налийте в неї невелику кількість води. Потім поставте решітку всередині каструлі, щоб вона не торкалася води. Накрийте кришкою каструлю і підігрівайте воду до кипіння. На ґрати можна викласти продукти, які потрібно приготувати на пару.
Ще один спосіб замінити пароварку – використання мікрохвильової печі. Для цього потрібно взяти спеціальний посуд для мікрохвильової печі з кришкою або плівку для приготування їжі в мікрохвильовій печі. Розмістіть продукти в посуді та накрийте кришкою або плівкою. Поставте посуд у мікрохвильову піч і встановіть бажаний час і потужність. Потім просто дочекайтеся готовності страви.
Продукт | Заміна | Приготування | Переваги |
---|---|---|---|
Пароварка | Кухонна духовка | Завантажте продукти на гриль або деко | Універсальність використання, великий обсяг приготування |
Мультиварка | Сотейник | Поставте продукти на низький вогонь та закрийте кришкою | Простота використання, можливість готувати супи та тушковані страви |
Пательня | Гриль-панель | Розігрійте панель та викладіть продукти | Ефективне видалення жиру, чудовий смак страв |
Духовка | Мультипіч | Встановіть температуру та завантажте продукти | Рівномірне приготування, широкий спектр можливостей |
Як зробити в домашніх умовах пароварку?
0:11Кліп, що рекомендується 52 сек.Як готувати на пару без пароварки YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу
Що краще купити пароварку чи мультиварку?
Швидкість приготування у пароварок та мультиварок різна. У мультиварці процес приготування відбувається довше, незважаючи на всі запевнення виробників. Страви виходять смачними, як із російської печі, але це позначається на часі. Пароварка готує швидше та дбайливо ставиться до корисних речовин у продуктах.
Навіщо можна використовувати пароварку?
Що таке і для чого потрібні Пароварка призначена для приготування страв без використання жиру або олії, розігріву та розморожування продуктів. Завдяки цьому їжа ставиться корисною через низький вміст у ній калорій. У пристрої готують: мясо, рибу, рис, яйця, кашу та інші страви.