Чисті зерна відкиньте на друшляк і злийте воду. Перекладіть овес на тарілку, накрийте мокрою серветкою. Я поставила для пророщування на підвіконня. Кілька разів на день, мінімум два вранці та ввечері, зерна слід промивати.
Насіння починає проростати при температурі 2-3 С, сходи витримують заморозки до -4 -5 С. Вегетаційний період триває від 80 до 110 днів залежно від умов вирощування та сорту. Насіння вівса при проростанні зазвичай розвиває три зародкові корінці.
Як проростити овес. Для цього потрібно насипати 1 склянку вівса у скляний або емальований посуд, попередньо промивши його. Залити насіння водою, щоб вона покривала овес ~на 5 см. Потім потрібно перемішати овесщоб він рівномірно ввібрав воду. Поставити зерна для пророщування на 9-10 годин у тепле місце (~22 градуси).
Пророщений овес у кілька разів поживніший за оброблений і безпечний для споживання. Він містить велику кількість розчинної клітковини бета-глюкан, завдяки чому допомогти схуднути та покращити рівень цукру в крові, холестерину, зміцнити здоровя серця та кишечника.