Бульби рекомендується зберігати при температурі від 6 до 8 градусів Цельсія в темному, достатньо провітрюваному приміщенні, в умовах підвищеної вологості (від 85 до 90%). Насіннєві бульби, навпаки, зберігаються при розсіяному освітленні, тим самим домагаються проростання та розвитку пагонів у картоплі.
У середньому картопля зберігається 5-6 місяців, потім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їх період спокою бульб довший.
Правильно зберігати картоплю взимку дозволяють деревяні ящики або засіки, які пропускають повітря. Скриньки бажано поставити на невелику підставку. При зберіганні картоплі у засіках, засипайте його не вище, ніж на 1,5 метри. Щоб картопля не виростав, рекомендується покласти в ящик кілька яблук.