Мокрий засол риби Щоб надати рибі особливий, ніжний смак, до сіль додають столову ложку цукрового піску з розрахунку ложка на кілограм. на рибу кладуть деревяний кружок, а зверху важкий гніть. Через день-два розсіл (тузлук), що утворився, покриває всю рибуУ прохолодному місці вона добре зберігається.
Термін придатності солоної риби залежить від відсотка утримання солі та упаковки. Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солона риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць.
У холодильнику Середньосолоний продукт зберігається протягом 2-х тижнів, а при приміщенні риби у концентрований соляний розчин термін придатності збільшується до місяця. Ще один спосіб продовжити термін придатності – використання вакуумного пакування.