Курт можна розвести в гарячій воді та зварити густий суп, його можна їсти як сир із хлібом, використовувати як приправу до овочевого салату, замінюючи солоним сиром сіль, курт чудово підходить до пива.. Курт готують не лише у Середній Азії.
Обережно! Через високий вміст солі курт не рекомендований для вживання у великих кількостях. Не слід зловживати цим продуктом людям, які мають проблеми зі здоровям нирок та серцево-судинної системи.
Курт Це відмінний тонізуючий засіб. Його бажано їсти при виснаженні, перевтомі та недокрівї. Також рекомендується вживати цей сир регулярно під час розумових та фізичних навантажень. Винахід кочових народів є напрочуд легкозасвоюваним продуктом.
Нібито гуртки кулінари катають у пахвах. Насправді процес відбувається інакше. У кобильї, овечі, коровячі, а в деяких народів і в верблюже молоко додають кислу закваску. Кашку трохи підігрівають у казані і заливають у бавовняний мішок, який потім вішають у тінь.