Хамсу солону прийнято подавати в охолодженому вигляді разом з овочевим гарніром, наприклад, запеченою або відвареною картоплею. Хамсу солону можна, можливо є разом із кісточками, які є головними джерелами фосфору та кальцію в продукті.
Незважаючи на свій розмір, хамса є багатим джерелом живильних елементів. Хамса солона містить у своєму складі вітаміни: рибофлавін, бета-каротин, тіамін, PP та хімічні елементи: нікель, кальцій, кобальт, натрій, молібден, фосфор, фтор, калій, хром, хлор, марганець, залізо, йод, сірка, мідь, цинк .
У Новоросійську почали продавати хамсу: як відрізнити свіжу рибу від минулорічної?
- Свіжа хамса має виражено сталевий колір, риба блискуча, глянсова. Торішня хамса тьмяна, часто
- У свіжою риби очі чорні, з рожевим обрамленням. У несвіжої риби очі білі із матовим відтінком.
- Свіжа риба має свіжий смак,
Oct 22, 2015