Буузи готують на пару у спеціальних каструлях – позницях. Відмінною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тому правильно є буузи так: робите невеликий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.
Їдять пози зазвичай руками, причому утворений під час приготування бульйон всередині поз, надкусивши у денця, випивають окремо через отвір, що утворився. У Бурятії проводяться конкурси, присвячені цій страві, де не лише ліплять та їдять буузи, а й залучають молодь до культури народу.
Нічим – це одне й теж. Пози це русифікована назва, буузи це бурятська назва (бурятською).
Хінкалі варять у великому обсязі води, а ось для приготування бууз використовується спеціальна каструля пізниця. Буузи в ній готуються на спеціальних ґратах на пару приблизно 20-25 хвилин, тому і бульйон потім у них виходить ніжний та смачний. Один з найголовніших етапів приготування та хінкалі, і бууз їхнє ліплення.