Рис це один з найпопулярніших і найпоширеніших продуктів у світі, його готують і вживають у різних країнах та кухнях. Цей зерновий продукт є основою безлічі страв та затребуваний як на кухні професійних шеф-кухарів, так і в побутовому середовищі.
Через свою нескладність рис може здатися досить простим для приготування, проте багато людей стикаються з проблемою, коли готують його на своїй кухні. Часто рис виходить перевареним, злиплим або навпаки, сирим. Щоб уникнути подібних проблем, необхідно дотримуватися кількох важливих правил.
Перше правило у приготуванні ідеального рису – це правильне співвідношення рису та води. Для більшості сортів рису використовується пропорція один-два. Це означає, що на кожну частину рису додають дві частини води. Однак цей принцип може трохи змінюватися в залежності від сорту рису та ваших уподобань.
Як правильно варити рис, щоб він не злипався | |
---|---|
Інгредієнти: | Рис, вода |
Кроки: |
|
Засипте в каструлю достатнього обсягу та залийте необхідною кількістю води. Додайте кілька крапель олії, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть 20 хв (якщо це білий) Мал). Після цього вимкніть вогонь та залиште Мал під закритою кришкою на 10-15 хв. 28 жовт. 2021 р.
Як зробити так щоб рис не злипав?
Щоб при варінні рис не злипався, його потрібно правильно підготувати. І в цьому допоможе проста вода. Потрібно ретельно промити Мал під холодною проточною водою, тоді під час варіння він не буде злипатися.
Як правильно варити рис?
Накрийте посуд і варіть крупу на повільному вогні, поки|доки| рідина не випарується. Періодично куштуйте страву, визначаючи ступінь готовності, при необхідності слід додати води. Потім залиште рис під кришкою на 15 хвилин і в жодному разі не заглядайте крупа абсорбує зайву воду і не перетравиться.
Чи потрібно закривати кришку при варінні рису?
Кришкою не накривати. У процесі варіння не забувайте помішувати рис, щоб він не прилип до стін каструлі. Приблизно через 15 хвилин можна скуштувати кілька зернят на смак. Якщо усередині тверді, варимо ще кілька хвилин.