Суші одна з найпопулярніших японських страв, яким все більше людей віддають перевагу. Важливим аспектом при їді суші є вміння правильно тримати палички. Це не тільки надає стиль та елегантність, але й допомагає повною мірою насолодитися смаком та текстурою цих страв.
Важливо розуміти, що правильне утримання паличок є невідємною частиною японської культури. Традиційно, палички перед використанням благословляють їх помахом над свічкою, що горить, щоб знищити будь-яку негативну енергію. Тому, шануючи японську культуру, необхідно вчитися правильно тримати палички.
Правильне тримання паличок для суші починається з того, що паличку треба тримати на трьох пальцях: великому, вказівному та середньому. Мізинець і безіменний палець, у свою чергу, є опорою для паличок. Важливо, щоб палички були зчеплені з протилежними пальцями та трималися між вказівним та середнім пальцем. Таке положення дозволяє виключити ковзання паличок та забезпечити максимальний контроль над ними.
№ | Рух | Опис |
---|---|---|
1 | Взяти паличку | Візьміть першу паличку своєю домінантною рукою (якщо ви правша, то правою рукою, якщо ви шульга, то лівою рукою) |
2 | Тримати правильно | Правильно тримайте першу паличку, ніби ви тримали олівець. Встановіть першу паличку на підставі вказівного та середнього пальця так, щоб вона була трохи піднята. |
3 | Взяти другу паличку | Візьміть другу паличку своєю недомінантною рукою (якщо ви правша, то лівою рукою, якщо ви шульга, то правою рукою) |
4 | Правильне становище | Встановіть другу паличку на основу вказівного та середнього пальців таким чином, щоб вона знаходилася під першою паличкою та була паралельна їй. Друга паличка має бути ближчою до основи вказівного пальця, ніж до кінця пальців. |
5 | Зєднання паличок | Притисніть долоні трохи разом, щоб палички знаходилися в правильному положенні і одночасно рухалися під час їжі. |
6 | Практика | Поступово розвивайте навичку тримати палички правильно шляхом практики та досвіду. Впевненість та вміння використовувати палички приходитиме з практикою. |
Тепер найважливіше – як брати палички для суші. Взяти одну паличку потрібно таким чином, що великий палець буде на відстані третини від її верхнього кінця. Інша, більш дальня частина має підтримуватись безіменним пальцем. Паличка не повинна рухатися, а пальці будуть повністю вільні. 6 травня 2019 р.
Як тримати палички для суші новачкові?
Щоб паличка була рухомою, її необхідно притримувати більшим пальцем.. Такий механізм фіксування палички дозволить ухопити будь-який, навіть найменший шматочок. Щоб вирівняти палички, опустіть їх донизу та торкніться тарілки. Тримати палички і намагатися вхопити ними ласий шматочок потрібно якнайчастіше.
Як правильно тримати палички для суші?
покладіть середину палички на останню фалангу безіменного пальця, а першу третину розташуйте між великим та вказівним пальцями, міцно затисніть нижню паличку великим пальцем та утримуйте нерухомо, другу паличку Візьміть посередині кінчиками великого, вказівного та середнього пальців. Збережена копія
Як навчитися правильно тримати китайські палички?
Злегка зігнути мізинець і безіменний палець, щоб нижня паличка своїм вузьким кінцем могла на них лягти, Верхню паличку взяти так, як зазвичай беруть кулькову ручку, Другою вільною рукою потрібно встановити необхідну довжину китайських паличок і зафіксувати їх у такому положенні, щоб вони залишалися нерухомими.