Для цього необхідно помістити чотири столові ложки свіжоздрібненого насіння кардамону у ємність і залити їх літром гарячої води. Після цього дайте настою охолонути, процідіть через сито, а отриманий напій можна вживати протягом дня. Цей рецепт підійде не лише охочим схуднути.
Один із найдієвіших рецептів — заварити чайну ложку зерен кардамону склянкою окропу, настояти протягом десяти хвилин і випити за півгодини до їди. Можна, можливо заварити чайну ложку кардамону разом із зеленим чаєм у термосі і настояти протягом дванадцятої години, потім розвести водою і пити, як звичайний чай.
Крім антиокислювальних властивостей, аскорбінова кислота у складі кардамону надає на організм жінки протизапальна та імуномодулююча дія, бере участь у синтезі колагену, сприяє розрідженню крові та є профілактикою утворення тромбів.