Варене яйце є однією з найпростіших та поживніших страв, які можна приготувати. Кожен із нас, напевно, хоч раз у житті стикався із цим завданням – приготувати варене яйце, але не завжди вдається зробити це правильно. У цій статті я розповім вам, як приготувати ідеальне варене яйце.
Перше, що слід врахувати при приготуванні вареного яйця, – це його свіжість. Щоб отримати ідеальне варене яйце, потрібно використовувати лише свіжі яйця. Старі яйця можуть бути складними у відварюванні, а також можуть мати неприємний запах.
Варене яйце можна приготувати залежно від бажаного рівня готовності жовтка. Деяким подобається напіврідке яйце, коли жовток залишається рідким, а іншим подобається, коли він цілком твердий. Все залежить від ваших уподобань. Якщо ви не знаєте, який рівень готовності вас влаштує, то рекомендується відварити яйце протягом 6-7 хвилин.
Спосіб приготування | Опис | Переваги |
---|---|---|
Мяко-варене яйце | Яйце вариться близько 4-5 хвилин. Жовток залишається рідким, білок небажано рідким, але й не повинен бути занадто твердим. | Ніжний та соковитий жовток Легко подається з тостами чи грінками |
Середньо-варене яйце | Яйце вариться близько 6-7 хвилин. Жовток залишається напіврідким, білок – желатиновим. | Рідина жовтка поєднується з білком, створюючи густішу структуру Ідеально для готування яєчні |
Твердо-варене яйце | Яйце вариться близько 9-11 хвилин. Жовток та білок повністю тверді | Зручно подається окремо або у салатах Ідеально для снеків та канапе |
Варені яйця розріжте навпіл, а потім протягом декількох хвилин обсмажте на олії з улюбленими спеціями. Подавати яйця краще, коли вони ще теплі. Можна, можливо полити соєвим соусом або будь-яким іншим. Прикрасити свіжою зеленню або посипати сумішшю прованських трав. 10 лют. 2023 р.
Як можна їсти варені яйця?
Варені яйця з ароматною сіллю – чудовий білковий сніданок. Його добре поєднувати з приготованими або свіжими овочами, додати цільнозерновий хліб або кашу з будь-якої цільної крупи.
Чи можна їсти варене яйце на вечерю?
Яйця на вечерю – це завжди гарна ідея. Ось кілька причин, чому. По-перше, яйця дуже поживний та ситний продукт, відповідно вони допоможуть уникнути нічних чи пізніх перекусів. По-друге, яйця швидко засвоюються, тому відчуття тяжкості, як іноді буває від мясних чи інших білкових продуктів, не буде.
Навіщо потрібно їсти варені яйця?
Вона ефективно підтримує здоровя печінки та перешкоджає відкладанню холестерину на судинних стінках.. І білок, і жовток є ідеальними продуктами при схудненні. Вони позбавляють відчуття голоду, нормалізують обмін речовин та покращують загальний стан шкіри.