Метод гарячого копчення передбачає термічну обробку продуктів димом від тліючої тріски. Процес проходить у замкнутому просторі: на дно коптильні гарячого копчення кладеться тріска, над нею розміщуються продукти (їх можна укладати шарами на спеціальну решітку або підвішувати на гачках).
За рахунок гідрозатвору також кисень не потраплятиме в камеру копчення. Це гарантує, що тріска не горітиме, а повільно тлітиме на дні коптильні. При використанні коптильні на природі заливати воду гідрозатвор необовязково, але вкрай бажано.
3 години Зазвичай продукти коптять у коптильні гарячого копчення 1-3 години (час готування залежить від типу продукту та особливостей коптильні). Температура диму в коптильні становить 60-80 градусів Цельсія, якщо використовуються продукти після часткового приготування варінням, або 80-100 градусів, якщо використовуються сирі продукти.