Кабачки це одне із найпопулярніших овочів, які часто вирощують на своїх присадибних ділянках. Вони багаті на клітковину, вітаміни і мінерали, тому їх рекомендують вживати постійно. Однак, навіть при активному використанні в кулінарії, іноді врожай кабачків буває таким рясним, що важко знайти спосіб позбутися їх.
Замість того, щоб викидати надто велику кількість свіжих кабачків, їх можна використовувати в різних варіантах приготування для збереження та вживання протягом усього року. Багато господарок обсмажують їх на сковороді чи грилі, маринують, консервують. Можливе використання у салатах, супах, стравах на гарнір.
Якщо у вас є велика кількість кабачків, які треба вкласти, можна спробувати заморозити їх. Заморожування дозволяє зберегти всі корисні речовини в овочі, і приготувати з заморожених кабачків будь-яку страву будь-якої пори року. Перед заморожуванням кабачки потрібно порізати і трохи обсмажити або відварити.
Назва страви | складові | Спосіб приготування |
---|---|---|
Кабачки по-корейськи | Кабачки, морква, часник, перець, сіль, цукор, оцет, олія |
|
Кабачковий гратин | Кабачки, сир, молоко, борошно, сіль, перець, олія |
|
Кабачкові оладки | Кабачки, яйця, борошно, сіль, перець, олія |
|
Що не можна садити поряд із кабачками?
Кабачки та диня чи огірки Не висаджуйте дині та кавуни, а також огірки поруч із кабачками.. У цих рослин загальні грибкові захворювання та їх краще розділити. Також кабачки погано ростуть поруч із спорідненими видами – патисонами та гарбузом.
Чи можна щодня їсти кабачки?
Чи можна щодня їсти кабачки Якщо немає протипоказань, таких як хвороби нирок та шлунково-кишкового тракту, кабачки можна їсти щодня. Дорослій здоровій людині можна щодня вживати до 500 г кабачків.
Що люблять кабачки сонце чи тінь?
Щоб отримати гідний урожай, потрібно висаджувати кабачки на добре освітлюваних і при цьому захищених від вітру ділянках. У тіні та на вітрі овочі ростуть дуже погано. Що стосується ґрунту, то ідеальним варіантом буде нейтрально/слаболужний ґрунт.