Якщо ви смажили мясо і воно вийшло жорстким, спробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте мясо рідиною і дайте йому згасити. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк з яловичини і він вийшов занадто твердим.Dec 18, 2018
Приблизно за півгодини мясо добре промити під проточною водою, а потім уже варити. Крім того, попередньо можна злегка відбити мясо спеціальним молотком або зворотним боком ножа воно швидше стане мяким при варінні. Памятайте: солити мясо потрібно в кінці варіння, інакше воно буде жорстким.
Мясо вийде мякше, якщо змастити його гірчицею і постояти 1,5–2 години. Можна використовувати сухий порошок чи готовий соус. Після витримування залишки маринаду потрібно просто видалити паперовим рушником. Гірчицю можна додати в процесі смаження або приготування гуляшу.
Точніше, механічна дія. Загорніть шматок мяса у поліетиленовий пакет і добре пройдіться по ньому з двох боків молотком. Після відбиття навіть найстаріше мясо стане мякше та ніжніше. Якщо відбивні – не ваш коник, а влаштувати невдале мясо кудись треба, прокрутіть його в мясорубці.