Отже, чистимо маслюкиЗнімаємо плівку з капелюшка, видаляємо червиві ділянки, зчищаємо бруд. Після цього замочуємо гриби на 20-30 хвилин у чистій воді, щоб відмокла бруд і пісок. Споліскуємо 2-3 рази гриби у підсоленій чистій воді, воду міняти після кожного споліскування.
Після закипання свіжі маслюки потрібно варити:
- для супу 20-25 хвилин (найчастіше в суп кладуть смажені, а не просто варені гриби),
- перед маринуванням – 30 хвилин,
- перед заморожуванням 20 хвилин,
- перед смаженням — 10–15 хвилин.
Jul 8, 2020
Для чого потрібне попереднє варіння Перед жаркою маслюки обовязково потрібно зварити. Справа в тому, що цей процес гарантує повну готовність страви. Якщо гриби побувають лише на сковорідці, то є ризик неповного приготування. Ще одна причина варіння маслюків Це покращення смакових якостей.
Маслюки слід залити водою, довести до кипіння і варити протягом 20-30 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Зустрічається і такий варіант – спочатку вода з грибами доводиться до кипіння, потім вода замінюється на нову, та гриби варяться після закипання 30-40 хвилин.