Суп одна з найпопулярніших і корисних страв: він втамовує голод, насичує організм корисними речовинами і просто тішить своїм ароматом. Однак іноді хочеться додати в суп щось особливе, надати йому неповторного смаку і аромату. Один із способів зробити це – надати супу нотку копченості.
Копченість – це особливий смак, який у поєднанні з іншими інгредієнтами надасть супу неповторної чарівності. Свіжий аромат копченості занурить вас у атмосферу сільського затишку і додасть у супі певну глибину смаку. Але як досягти цього результату, якщо у вас немає спеціального коптильного апарату та багато часу?
Для того щоб додати до супу смак копченості, можна скористатися простими прийомами та доступними продуктами. У світі кулінарії існує ціла гама способів досягти бажаного результату. Наприклад, можна використовувати копчене масло або спеціальні копчені спеції. Крім того, можна скористатися наявністю домашньої копченості та додати до супу копчені продукти, такі як ковбаса або бекон.
складові | Кроки |
---|---|
Мясо (ковбаса, копчене мясо) |
|
Цибуля |
|
Морква |
|
Картопля |
|
Сіль перець |
|
Зелень |
|
Скільки часу потрібно замочувати горох?
Горох обовязково потрібно замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші. Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес за допомогою соди. Це і є головна хитрість!
Який найкращий купити горох для супу?
Для приготування супу чи каші використовуйте очищений від оболонки шліфований сушений горох — таке насіння тверде, сферичної форми, світло-жовтого, жовтого, світло-оранжевого, зеленого кольорів. Шукайте продукт у відділі круп. Цілісний горох не розділений на сімядолі і колотий однаково підходять для рецепту.
Скільки потрібно гороху на 1 літр води?
Зазвичай кладуть повна склянка сухого гороху на літр води. Така кількість підійде для густого супу. Якщо вам потрібен менш густий суп, то можете покласти 3/4 склянки.