Шинка – один із найпопулярніших видів мясних продуктів, що використовуються в кулінарії. Вона має ніжний смак та аромат, ідеально підходить для приготування бутербродів, сендвічів та інших страв. Однак іноді хочеться чогось незвичайного, щоб здивувати своїх гостей або просто урізноманітнити звичайний повсякденний обід. Саме для цього можна приготувати шинку рожевого кольору.
Щоб надати шинці рожевого відтінку, можна використовувати натуральні інгредієнти. Одним із них є буряк. Вона містить натуральний барвник – бетанін, який надасть шинці бажаного рожевого кольору. Для цього необхідно зварити буряк, остудити, очистити та подрібнити у блендері до отримання пюре. Потім, у пюре необхідно вимочити шинку протягом кількох годин чи навіть ночі. Чим довше шинка перебуватиме у буряковому пюрі, тим яскравішим буде її рожевий відтінок.
Ще одним способом надання шинці рожевого кольору є використання соку волоського горіха. Він має натуральний барвник танін, який надасть шинці рожевий відтінок. Для цього необхідно змішати сік волоського горіха з водою в пропорції 1:1. Потім шинку необхідно вимочити в розчині, що вийшов, протягом декількох годин або навіть ночі. В результаті вона набуде ніжного рожевого кольору і буде готова до використання в різних стравах.
складові | Кількість | Примітка |
---|---|---|
Шинка | 200 г | |
Сік буряків | 100 мл | Можна замінити на барвник |
Маринад | 100 мл | |
Масло рослинне | 1 ст. | |
Часник | 2 зубчики | Можна додати до смаку |
Сіль | за смаком | |
Перець | за смаком | |
Зелень | за смаком |
Як надати мясу рожевого кольору?
У нітритної солі є ще одна важлива особливість вона реагує з мясним білком і надає гарного рожевого кольору мясу на зрізі. Реакція фарбування мяса нітритною сіллю в рожевий колір починається з температури 20C та умовно закінчується на 55C.
Що надає ковбасі рожевого кольору?
Нітритна сіль використовується в основному як консервант для мясних виробів. Саме завдяки цьому компоненту ковбаса, сосиски та просто мясні консерви не виглядають як шматок сірої речовини, а викликають у нас апетит своїм ніжним рожевим кольором. Збережена копія
Що надає мясу червоного кольору?
Міоглобін: червоне та сіре мясо Сире мясо тварин часто буває рожевого або червоного кольору. Червоний колір мяса надає особливий білок міоглобіну., який відповідає за звернення та зберігання кисню у мязах.