З чим краще поєднувати моркву Усі знають щоб покращилося засвоєння вітаміну А, моркву слід заправляти сметаноюадже саме молочний жир, що міститься в цьому продукті, допомагає йому краще всмоктуватися. Також, існує спосіб який дозволяє збільшити засвоєння вітаміну А, що міститься в моркві до 6-7 разів!
Вчені довели: варена морквина в 1,5 рази ефективніше джерело бета-каротину, ніж сира! Одне з досліджень показало, що найбільш висока концентрація легкозасвоюваного бета-каротину в моркви зберігається протягом 15 хвилин варіння, а потім йде на спад.
Щоб вирости, добре пити сік з моркви . Свіжий фреш зберігає максимальну кількість вітамінів. Для кращого засвоєння слід додати до склянки такого напою чайну ложку жирних вершків чи оливкової олії. Морквяний сік найкраще зробити і одразу випити за півгодини до їди.
Якщо ви готуєте салат з тертою морквою, обовязково заправте її рослинним олією, тому що каротин, що міститься в моркви, Розчиняється тільки в ньому. В іншому випадку морква у кишечнику не перетравлюється.