Головна різниця між безе і меренгою полягає в тому що: безе – це густий крем із яєчних білків, збитих із цукром меренга – це висушене в духовці печиво, виготовлене з безе.
Меренга виникла випадково! Одна з легенд свідчить, що кондитер Гаспаріні зі швейцарського міста Майрінген (нім. Meiringen) — звідки й пішла назва, і де була вперше вигадана та випечена ця насолода! Так ось Гаспаріні якось так захопився збиванням білків, що вони перетворилися на круту піну.
У порівнянні можна зрозуміти, що це те саме. Очевидно, що безе і меренга абсолютно нічим не відрізняються. Це різні назви одного десерту, головна різниця між безе і меренгою Технологія приготування. А ось у неприготовленому вигляді меренгу найчастіше називають безе.