Виставляємо температуру 180 С. При приготуванні в режимі конвекції завжди потрібно ставити на 10-20 градусів менше, ніж у звичайному режимі. Також можна вибрати режим конвекції за участю кругового тену, якщо така функція є у вашій духовці.
Верхнє нагрівання з конвекцією забезпечує рівномірне пропікання з скоринкою зверху. Ідеально для запікання будь-чого у формі наприклад, лазаньї або жульєна, запіканки або суфле. В цьому режимі можна також довести до готовності будь-яку страву, підрумянити її зверху, створити сирну скоринку і т.д.
Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.
Конвекція в духовках різного типу У духовці, що працює на газу.Коли включати
- для соковитого мяса з хрусткою скоринкою на самому початку активується посилена конвекція, потім потужність потрібно знизити,
- для хлібобулочних виробів режим потрібно вмикати наприкінці, коли всередині тісто вже пропеклося,