Шинка це один з найпопулярніших і найулюбленіших продуктів, який широко використовується в різних стравах. Однак, щоб правильно приготувати та насолодитися цим делікатесом, важливо знати, як визначити готовність шинки.
Перше, що слід враховувати, це тип шинки. Існує кілька видів шинки: копчена, сировялена та варена. Кожна має свої особливості щодо готовності.
Копчена шинка повинна мати золотистий та апетитний колір. Вона має бути добре прокопчена, щоб надати страві особливого аромату. Але головне, щоб шинка була досить пружною на дотик, але не надто жорсткою.
Сировялена шинка має більш ніжну текстуру та мякий смак. Визначити готовність сировяленої шинки можна за її кольором вона повинна бути рожевою або червоною. Крім того, вона має бути еластичною і не надто сухою.
Індикатори | Опис |
---|---|
Колір | Шинка повинна мати насичений рожевий відтінок. |
Запах | Шинка повинна мати приємний аромат, характерний для шинки. |
Консистенція | Шинка має бути пружною, але не жорсткою. |
Видимі ознаки | На поверхні шинки повинно бути слідів слизу чи цвілі. |
Температура | Шинка має бути холодною. |
Який сіллю солять хамон?
Класичний хамон у домашніх умовах морська сіль 24 кг, свинячий окіст 8 кг. Збережена копія
Як роблять хамон?
Окіст ставлять копитцем вгору на хамонеру і відкривають його ножем із коротким лезом – рухом до себе роблять надріз і видаляють шкіру та жир до появи мяса. Потім хамон нарізають довгим ножем на тонкі, майже прозорі скибочки, не довші за 6-7 см, з невеликою смужкою жиру по краях.
Що входить у класичний бургер?
Легендарний бургер Це базовий (Стандартний бургер). До складу якого входить котлета та мармурової яловичини, фірмова свіжоспечена булочка, мариновані огірочки, червона цибуля та фірмовий соус.