Для початку потрібно чітко зрозуміти, що пароконвектомати та конвектомати Це не одне і те ж. Пароконвектомати призначені для приготування гастрономічних страв у сфері громадського харчування (ресторанах, кафе, їдалень), а конвекційна піч – для випікання хлібобулочних виробів.
Пароконвектомати забезпечують приготування гарячих гастрономічних страв, створюючи їм умови, у яких продукти зберігають соковитість. А конвекційні пекарні шафи, наприклад, Danler BQ-10E, дозволяють швидко приготувати круасани, булочки, багети з пишним мякушем і хрусткою скоринкою.
Конвекція (До 270 С) У режимі конвекції, (Сухий жар), нагрівання відбувається за рахунок повітряних тенів без подачі пари в робочу камеру пароконвектомата. У цьому режимі теплова обробка відбувається в потоках гарячого сухого повітря.
Основне відмінність пароконвектомату від конвекційної печі – універсальність. Його можна застосовувати практично у всіх випадках – для приготування будь-яких страв, виконання будь-яких завдань. З конвекційною піччю такий підхід не працює.