Гречаний чай – це популярний напій, який виготовляється з насіння гречки. Він відомий своїм приємним смаком та безліччю корисних властивостей. Головним компонентом гречаного чаю є насіння гречки, яке міститься в спеціальні фільтри або пакетики для заварювання. Завдяки цьому насінню, чай набуває насичений аромат і характерний смак.
Насіння гречки містить велику кількість корисних речовин, таких як вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти. Вони містять вітамін РР, який допомагає нормалізувати обмін речовин, а також зміцнює серцево-судинну систему. Багатим джерелом калію і кальцію є насіння, яке сприяє збереженню здорових кісток і зубів, а також правильному функціонуванню мязів.
Антиоксиданти, що входять до складу гречаного чаю, сприяють захисту клітин від оксидативного стресу і підвищують імунітет. Крім того, вони допомагають запобігти виникненню різних захворювань, включаючи онкологічні. У чаї також містяться флавоноїди, які благотворно впливають на мозкову діяльність, сприяють покращенню памяті та концентрації уваги.
склад | Опис |
---|---|
Гречка | Основний інгредієнт чаю містить велику кількість корисних речовин. |
Квіти мальви | Додають ніжний аромат та приємний смак |
Листя суниці | Надають чаю легкої кислинки та свіжого аромату. |
Цитрусова цедра | Дарує освіжаючий аромат та нотки цитрусових |
Мята | Надає чаю освіжаючий смак та аромат. |
Гречаний чай роблять з молодого насіння татарської (або чорної) гречки. Незважаючи на те, що всі частини цієї рослини їстівні і можуть бути заварені у вигляді чаю, найкорисніший і найнасиченіший настій отримують з молодих зерен.
Що містить гречаний чай?
У складі Гречаного чаю є багато корисних макро і мікроелементів: йод, кальцій, кремній, залізо, марганець, натрій, фосфор, мідь, цинк, фтор, калій та магній, та вітамінів: В, РР, А, Е, В4. Багатий хімічний склад збільшує список корисних властивостей Гречаного чаю.
Який ефект від гречаного чаю?
Це ефективний антиоксидант, який сприяє очищенню організму та покращує роботу травних систем. Він знімає набряки та допомагає боротися із зайвою вагою: у ньому практично немає калорій, а його вживання після їжі дає почуття насичення. Також Ку Цяо корисний для серця та судин.
Як зробити гречаний чай у домашніх умовах?
Для приготовлення гречаного відвару беруть 1 чайну ложку молодої крупи на 1 склянку гарячої води. Зерна заливають окропом і настоюють протягом 1-3 хвилин, потім проціджують. Температура води для приготування настою – 90-95 С. Одну порцію крупинок наполягають трохи більше 3 разів у день.