В останні два з половиною роки шість із 21 зразка чайного гриба, досліджених Департаментом сільського господарства та ринків штату Нью-Йорк, були вищими за порогове значення 0,5% алкоголю. Троє з них були вищими за 1%, а два досягли 7%!
Багато пивоварень просто відправляють ферментований чай комбуча на друге бродіння з пивними дріжджами, додаючи цукру для їх харчування. Через війну фортеця збільшується до 5-7%. Виходить вже пробіотичний напій з корисними властивостями.чайного гриба, але зі смаком та міцністю, характерними для пива.
Офіційних медичних протипоказань прийому комбучі немає, оскільки гриб не є лікарською рослиною. Напій містить у собі невелику кількість спирту, що робить його вживання небажаним для дітей та вагітних. Слід бути обережним людям із підвищеною кислотністю.