Залийте бульби холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала. Потім посоліть: приблизно столової ложки солі на 1 л води. Але можна покласти й більше: картопля візьме стільки солі, скільки потрібно.
Воду закипятити і покласти в киплячу воду підготовлену картоплю. Вода має покривати картоплю на 1-2 пальці водою. Якщо Вам потрібна щільніша картоплято солити її потрібно на початку приготування. Якщо Вам потрібна мякша та розварена картоплято солити її потрібно ближче до кінця приготування.
воду, в якій вариться картопля, солять через 5-7 хвилин після закипання. І тут бульби добре зберігають форму, воду під час варіння не солять взагалі. Коли картопля готова, рідину зливають, у каструлю з гарячими картоплинами кладуть сіль та шматочок вершкового масла.