Так, на 1 літр рідини вводиться 1 чайна ложка солі. Досвідчені кулінари вважають, що вводити сіль у самому кінці варіння не має жодного сенсу. Сіль не просочить тісто, тому блюдо вам не сподобається. Також вважається, що сіль допомагає захистити пельмені від злипання.Aug 8, 2021
Додавати до воду можна різні спеції. В обовязковому порядку додається сіль. на 1 літр води засипається 1 чайна ложка кухонної солі під час кипіння. Також смак і аромат продукту дозволять поліпшити лаврові листи (1-2 листки на 1 літр), чорний перець (3-4 горошини на 1 літр), цибулю (нарізану та подрібнену).
Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати до неї пельмені. Щоб пельмені не склеювалися можна додати в воду ложку олії. Щоб пельмені не приклеїлися до дна каструлі, потрібно провести по дну каструлі шумівкою, особливо прилипливі пельмені відскочать від дна.
Візьміть на замітку: о 1 кг начинки потрібно 20 гр солі, а в тісто додайте лише дві щіпки. Після того як пельмені у каструлі спливуть, зменште вогонь. Вода перестане вирувати і пельмені не розваряться під час варіння.