Шашлик зі свинини – одна з найпопулярніших страв на грилі або мангалі. Одне з головних питань, яке виникає під час його приготування: скільки солі потрібно додати на 1 кг мяса? Звичайно, смак мяса на грилі залежить не тільки від кількості солі, а й від інших приправ та способів приготування. Проте, правильне дозування солі є важливим чинником досягнення ідеального смаку.
Соло мяса перед приготуванням шашлику допомагає надати йому насичений смак і зберегти соковитість. Однак, використання занадто малої кількості солі може призвести до того, що мясо здаватиметься несмачним та безсоленим. З іншого боку, надмірна кількість солі може перебити натуральний смак мяса та зробити його надмірно солоним.
Ідеальна кількість солі на 1 кг свинини становить приблизно від 10 до 15 г. Проте, конкретну кількість солі слід підбирати залежно від індивідуальних уподобань смаку. Що стосується інших приправ та спецій, їх використання також має бути помірним, щоб не перебити смак мяса та не створити неприємних переборів.
Мясо | Сіль, г |
---|---|
Свинина | 12 |
Яловичина | 10 |
Бараніна | 15 |
Курка | 8 |
Скільки грамів солі на 1 кг шашлику зі свинини?
Зміст:
Однак при ухваленні рішення важливо все ж таки враховувати загальні рекомендації. У середньому на 1 кг мяса достатньо однієї чайної ложки солі. Якщо любите посолоніші, можна додати солі більше до однієї столової ложки на 1 кг.
Скільки солі на 5 кг шашлику зі свинини?
Тому при готуванні шашликів найкраще використовувати середню кількість солі. чайна ложка на кілограм мяса. Тобто якщо маринується два кілограми мяса, то потрібно додати дві чайні ложки солі (природно, краще за велику камяну).
Скільки треба солі та перцю на 1 кг шашлику?
на 1 кг мяса 1,5 л пива, сіль та перець за смаком.
Скільки потрібно цибулі на 1 кг мяса для шашлику?
Друге правило під час маринування шашлику не треба шкодувати цибулю, її потрібно не менше 300 грамів на кілограм мяса.