24 години страва, заправлена домашнім майонезом на основі сирого жовтка, 24 години салат, куплений на вагу в супермаркеті, до 3 діб частування, приготовлене будинки з промисловим майонезом (проте в останній день варто бути особливо уважними), 5 діб — оселедець під шубою, придбаний у вакуумній упаковці.07-Dec-2021
Зокрема, салати із сирих та варених овочів до заправки майонезом можуть зберігатися 18 годин, а після заправки – лише 12. Такий самий часовий проміжок зберігання актуальний для салатів з додаванням мяса, птиці та копченостей. Салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин.
шість годин У санітарних правилах прописано, що термін зберіганняОселедець під шубоюшість годин з моменту виготовлення, нагадав експерт. Щоб не отруїтися, салат потрібно приготувати в такій кількості, в якому його здатні зїсти за святковим столом за прийом їжі.
За даними Росспоживнагляду термін зберігання салатів у холодильнику при температурі від +2 до +6 градусів з моменту приготування виглядають так: салати із сирих овочів або фруктів можуть зберігатися 18 годин, після заправки – лише 12, салати з додаванням мяса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12),