Максимальний термін придатності тушонки для споживача 2 роки. А після відкриття консерви термін її становить 2-3 дні. Якщо тушонка знаходиться в залізній тарі, то після її відкриття вміст бажано викласти в іншу тару, наприклад, банку або тарілку.
То є продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому температура зберігання повинна бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.
Для рибних він не повинен перевищувати 2 років, для мясних – максимум 5 років (тушонка – 2 роки), для овочевих – 3 роки. Обробка натурального мяса та риби, вирощування овочів потребує великих витрат від виробника. При цьому консерви ще потрібно правильно упаковати і в цілості та безпеці довезти до покупців.