Енергетична цінність (100 г): 412 ккал. Харчова (100 г): білки 4.8 г, жири 41.5 г, вуглеводи 4.8 г, кальцій, фосфор, калій. Вітаміни та мінерали: вітаміни A, B, D, PP, C.
Сир маскарпоне: користь для організму
- зміцнює кісткові та хрящові тканини,
- підвищує еластичність шкіри,
- запобігає ламкості судин,
- зміцнює імунітет,
- відновлює сили,
- стимулює роботу мозку,
- нормалізує стан нервової системи
Маскарпоне містить у сухому залишку близько 75 % жирумає кремоподібну консистенцію, тому ідеально підходить для десертів. Найбільш відомий десерт, що готується на основі маскарпоне, Тірамісу. Також іноді сир використовується замість олії для бутербродів.