Для електричної духовки температура випікання бісквіту близько 160-170 градусів.. Середній час випікання бісквіту для торта – 45 хвилин.
При якій температурі випікати бісквіт? Якщо випікати традиційним способом у духовці, то для товстого бісквіту це 180 С, для тонкого 200 С.
Чим діаметр форми для бісквіту більше, тим температура вища, а час приготування менше, і навпаки. Для середніх бісквітів діаметром 16-24 см час становитиме 30-40 хвилин, а температура випічки 160-180 градусів. На листі такий бісквіт пропікається 10-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Випікати бісквіт найкраще в режимі конвекції. Перші півгодини при 180 C, потім зменшити температуру до 160 C. Якщо тісто піднімається горбом, це означає, що ваша духовка нагрівається нерівномірно. Наступного разу під час випікання поставте на верхній рівень додатковий деко.