Час варіння рису на воді залежить від його сорту та консистенції, але в середньому процес займає від 15 до 20 хвилин. Рис це один із найпопулярніших продуктів, що застосовуються у багатьох кухнях світу. З його допомогою можна приготувати безліч смачних та поживних страв. Кожен домашній шеф-кухар повинен знати, як правильно варити рис, щоб отримати ідеально приготовлену та нелипку крупку.
Перед варінням рису обовязково слід промити в холодній воді. Як правило, рис містить крохмаль, який може надати йому липкості. Промиваючи рис, ми позбавляємося від надлишків крохмалю, і це допомагає отримати горошок з найкращою текстурою. Після промивання рису можна перелити в каструлю та додати відповідну кількість води у співвідношенні 1:2 – 1 частину рису на 2 частини води.
Поставте каструлю з рисом на плиту і варіть на сильному вогні до кипіння. Коли вода закипить, зменште вогонь до середнього і варіть рис під кришкою ще приблизно 15-20 хвилин. Переконайтеся, що кришка каструлі щільно закрита, щоб не допустити випаровування вологи.
Після закінчення варіння рису залиште відпочити в закритій каструлі ще кілька хвилин. Потім акуратно розділіть рис вилкою або широкою ложкою, щоб розділити його на окремі зернятка. Тепер ваш рис готовий до подачі на стіл або використання приготування різних страв.
Тип рису | Час варіння |
---|---|
Довгозернистий | 15-20 хвилин |
Круглозернистий | 10-15 хвилин |
Парбоїлед | 20-25 хвилин |
Басматі | 10-12 хвилин |
Японський суші | 15-20 хвилин |
Добре промийте крупу, закипятіть і підсоліть воду, закладіть крупу з розрахунку 1 склянку рису на 2 склянки води.Кашу потрібно варити на середньому вогні при слабкому кипінні, зрідка помішуючи. Варити треба 20 хвилин. Також можна зняти раніше (як тільки рис набухне) і залишити в теплому місці на 30 хвилин. 3 лют. 2023 р.
Скільки часу треба варити рис?
Зміст:
Час варіння крупи відрізняється залежно від того, який це вид рису. Зазвичай, на упаковці виробник вказує оптимальний час приготування. Якщо це пропарений, білий круглий або довгий сорт рису, буде достатньо 20 хвилин варіння. Бурому рису потрібно від 30 до 40 хвилин, а дикий рис вариться близько години.
Скільки варити рис на воді?
Пропорції: 1 склянка рису 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що рис збільшиться вдвічі.
Скільки варити рис у каструлі?
Потім перемішайте Малщоб зерна не прилипали до дна каструлі. Коли рідина почне вирувати, зменште вогонь до мінімуму, а посуд накрийте кришкою. Скільки варити рис, Залежить від сорту: наприклад, на варіння довгозерного і середньозерного йде приблизно 7-10 хвилин.
Як зрозуміти, що рис вже готовий?
Варити на слабкому вогні, прикривши кришкою. Рис буде готовий, коли в каструльці не залишиться води.