На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 р. пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г).
Стандарт на 1 кг цукру потрібно взяти 20 гр., сухих хлібопекарських дріжджів. Якщо взяти менше кількість дріжджів, то це не страшно. Дріжджі самі потихеньку розмножуються, це призводить до збільшення часу бродіння.
Стандартні норми введення в муку: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна 30 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна 60 100 г живих дріжджів
на кг цукру потрібно 100 грам пресованих дріжджів. Їх можна замінити 20 грамами сухих дріжджів. На першому етапі це все необхідне, що буде потрібно. Оскільки описуваний спосіб приготування самогону передбачає наполягання браги.