Обсмажити фрикадельки до карамельної скоринки. Будьте обережні, щоби не розламати їх. Перекласти в каструлю з|із| томатним соусом і дуже акуратно перемішати. Накрити кришкою і гасити на повільному вогні 45 хвилин або до готовності.
Для того щоб фрикадельки краще тримали форму та не розвалювалися у процесі приготування фарш найкраще не просто вимішати, а відбити. Для цього беремо фарш до рук і кидаємо назад у миску і так повторюємо 10-15 разів.
Заморожені яловичі фрикадельки потрібно варити від 30 хв. Через цей час дістаємо одну кульку з мяса, розрізаємо і дивимося на колір мяса. Він має бути типовим, вареним, сірувато-коричневим. Якщо раптом мясо всередині ще червоне, значить потрібно почекати ще 10 хвилин.