Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годиндля слабосоленої риби 5–6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більш солоною.27 Feb 2020
Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, потрошена велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися просолилася чи риба? Критерієм готовності вважатимуться дублювання риби вона стає твердою та погано згинається.
Рибка солиться у великій деревяній тарі з отворами. Найчастіше використовуються звичайні деревяні скриньки, днище яких укривається лляною матерією. Середній час сухого посолу складає 10-11 днів. Рибу обовязково потрібно придавити гнітом.
Якщо ви не хочете, щоб риба виявилася прісною, то посолити рибу перед жаркою треба правильно. Засипте рибу сіллю (більше не менше) і залиште на півгодини. Якщо хочете натирати спеціями, то зробіть це тоді.