Як не отруїтися грибами
- Перед приготуванням гриби слід проварити, вони повинні прокипіти не менше півгодини, а то й більше.
- Напівїстівні гриби (піддубники, рядовки, зелені, зморшки) важчі в перетравленні, тому, щоб вони нормально засвоїлися організмом, їх потрібно досить довго та інтенсивно відварювати.
лисички та подосиновики варяться 20 хвилин. маслюки та моховики – 25-35 хвилин. сморчки – 30 хвилин. підберезники та сироїжки – 30-40 хвилин.
Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:
- для супу 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені),
- перед маринуванням 20-25 хвилин,
- перед смаженням — 15–20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні),
- перед заморожуванням 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).
24 Jul 2020