Скільки гасити кролика у сметані залежить від віку тварини. Молодого кролика гасимо приблизно годину-півтори, дорослішого близько 2 годин. Коли мясо стане мяким, вимикаємо вогонь, посипаємо блюдо нарізаною свіжою зеленню петрушки і все готове. Ось як готувати кролика, тушкований у сметані.
Вимочувати можна у звичайній чистій воді, у молоці, слабкому розчині оцту чи вина. Часом коригуйте процес самостійно залежно від ваших ресурсів. Можна залишити мясо вимочуватися на ніч, а можна обмежитись і 30 хвилинами, якщо поспішайте. Від того, скільки проведе у рідині тушка, залежить і результат.
Як і інші види мяса, мясо кролика перед приготуванням краще замаринувати – це зробить його мякшим та ароматнішим. Мясо молодого кролика можна замочити у сироватці чи воді.