До продуктів із високим вмістом білка відносяться горіхи: мигдаль (21 грам білка в 100 грам мигдалю), кешью (18 грам), фундук (15 грам), фісташки (20 грам), грецький горіх (15 грамів).
Рослинний білок (у 100 г продукту)
- Спортивний протеїн: до 75 г
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве мясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Саме велике кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому мясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.