Приготування риби кефаль у духовці це чудовий спосіб приготування ніжної та смачної страви за короткий час. Здивуйте своїх гостей оригінальним варіантом подачі риби та насолодіться її неповторним смаком.
Для початку вам знадобиться свіжа кефаль риба. Важливо вибирати рибу з яскравими та прозорими очима, пружним мясом та приємним запахом. Так ви можете бути впевнені як продукт і результат приготування.
Далі наріжте кефаль на порційні шматки. Чи вдасться вам це, якщо заморожене філе. За бажання можна залишити рибу цілою на презентабельному блюді. Наступним кроком приготування риби кефаль у духовці є приправлення. Оптимально використовувати натуральні спеції та трави лимонний сік, оливкова олія, кріп, петрушка та сіль за смаком. Не обмежуйтеся лише цими інгредієнтами – експериментуйте, додавайте улюблені спеції та приправи.
Крок | Опис | Час |
---|---|---|
1 | Підготуйте рибу кефаль: вимийте та очистіть від луски | 5 хвилин |
2 | Наріжте цибулю та моркву кружками | 3 хвилини |
3 | Прогрійте духовку до 200 градусів | 10 хвилин |
4 | Покладіть рибу на лист, покладіть цибулю і моркву зверху | 2 хвилини |
5 | Посоліть і поперчіть до смаку | 1 хвилина |
6 | Полийте рибу лимонним соком та оливковою олією | 1 хвилина |
7 | Поставте лист з рибою в духовку на 25-35 хвилин | 30 хвилин |
8 | Готову рибу викладіть на блюдо та подавайте до столу | 1 хвилина |
Як їдять кефаль?
Так, як смачно приготувати кефаль можна у різний спосіб, риба користується популярністю в домашній кулінарії. Її подають у смаженому, запеченому, солоному та копченому вигляді. А також у складі продуктів, овочів та супів. З гарніром із картопляного пюре її особливо люблять діти.
Як інакше називається риба кефаль?
Основне промислове значення має кефаль-лобан, або звичайна кефаль (Mugil cephalus). Кефалеві стадні кочівні риби.
Чим корисна риба кефаль?
Кефаль досить поживна та калорійна. У 100 г сирої риби міститься 124 Ккал, вареної – 115 Ккал, смаженої – 187 Ккал, тушкованої – 79 Ккал. Вона містить цілу низку вітамінів і мінералів, корисних для організму людини. Риба відноситься до тих сортів, які багаті на олію омега-3.