Головні фактори, що надають вплив на термін придатності: застосовувані фільтри та фільтруючі матеріали застосовувані лінії розливу та упаковки температурні умови під час виробництва та зберігання рівень CO2 та O2, можлива захисна азотна атмосфера N.
Пастеризація та фільтрація значно збільшує час зберігання напій. У цьому випадку виробник може вказувати період до 6 місяців. Тим не менш, щоб отримати найнатуральніший смак краще споживати пиво протягом 2-4 тижнів, за умови покупки у заводській упаковці.
Якщо пиво пастеризоване — нічого небезпечного немає Згодом якості напою неминуче змінюються, але додаткової шкоди здоровю пиво не принесе. Фізико-хімічні реакції, що відбуваються з пивом після закінчення терміну придатностіназиваються старінням. Напій каламутніє, набуває іншої ароматики та смаку.
Чинники, що впливають на термін зберігання пива: санітарія та стерильність пивоварного виробництва на всіх його етапах, хороше закупорювання (повітря не повинно надходити в пиво, так як він є сильним окислювачем), використання якісного хмелю (гіркі альфа-кислоти в хмелі мають антисептичний вплив на пиво),
За 2-3 дні до проведення процедури слід дотримуватися наступної дієти: виключити з раціону продукти, що посилюють газоутворення в кишечнику (сирі овочі та фрукти, чорний хліб, незбиране молоко, бобові, газовані напої,
Найбільш поширений тришаровий гофрокартон (маркування Т) складається з двох шарів плоского картону, між якими вклеєний один гофрований шар. Пятишаровий гофрокартон (П) складається з трьох плоских і двох гофрованих шарів і
Blizzard офіційно назвала дату, коли до командного шутера Overwatch 2 повернуться персонажі Бастіон і Торбьорн, яких прибрали з гри через критичні баги. Наступне оновлення, яке поверне героїв у гру, вийде