Не всі знають, що у раку можна їсти все, крім панцира, прямої кишки та вичавлених зябер. Так що ця інструкція покаже Вам, як правильно їсти раків.
Раки проживають тільки у чистій воді, і готувати рекомендується саме живих раків, що дає гарантію абсолютно свіжого та екологічно чистого продукту. Варених раків можуть вживати навіть люди, які сидять на дієті. Рак є низькокалорійним продуктом із вмістом жирів менше одного відсотка.
Починати варто з великої клешні. Розломивши її навпіл, з насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами чи невеликим ножем. Розкривши, дістаємо мясо, зїдаємо, запиваємо пивом за бажанням. Якщо раки великі, від 70 грам і більше, так само чинимо і з рештою суглобів клешні.
Раків зваріть у підсоленій воді, витягніть з панцира мясо, подрібніть разом з петрушкою в блендері, додайте|добавляйте| розмякшене вершкове масло|мастило|, сіль|соль|, чорний мелений перець і ще раз все добре перемішайте. Можна подавати з мяким хлібом, тостами або в закусочних кошиках.