Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.
Принцип дії конвекційних моделей Як зрозуміти, чи є конвекція у духовціДекілька прикладів:
- для соковитого мяса з хрусткою скоринкою на самому початку активується посилена конвекціяпотім потужність потрібно знизити,
- для хлібобулочних виробів режим потрібний включати наприкінці, коли всередині тісто вже пропеклося,
Але чи завжди краще випікати на режимі «Конвекція? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випікання пісочного тіста, дріжджової випічки та повітряних бісквітів типу класичного.