Автоклавування в лабораторіях та медичних закладах білизни, хімічного посуду та пристроїв, інших матеріалів гарячою парою при підвищеному тиску. У цих умовах досить швидко, менш ніж за годину, гинуть усі бактерії та віруси. Автоклавування — вужчий термін, ніж стерилізація.11 Jul 2017
АВТОКЛАВ ЩО ЦЕ? Це герметичний апарат, який призначений для термообробки продуктів, їхньої стерилізації та консервації. Автоклав дозволяє зберегти більшу частину корисних складових, які у продуктах. Завдяки високій температурі всі шкідливі речовини гинуть.
Паровим методом стерилізують не лише медичні вироби, загальнохірургічні та інші інструменти, а також деталі приладів, апаратів із корозійностійких металів, скла, білизна, перевязувальний матеріал, вироби із гуми, латексу, окремих видів пластмас.
Автоклав, як правило, більш місткий, ніж скороваркаможе нагнітати більший тиск і, відповідно, нагрівати продукти до вищої температури. Але оскільки габарити автоклава значно більше, для квартири не підходить.