Шаверма одна з найпопулярніших вуличних закусок, яку можна зустріти практично в будь-якому місті. Однак, незважаючи на свою популярність, шаверм може представляти певні ризики для здоровя.
Основні проблеми повязані з якістю інгредієнтів, використаних при приготуванні шаверми, а також недотримання правил гігієни при її приготуванні. Погана якість мяса, підготовка нарізки при невисоких температурах або неповного збирання приміщення – все це може призвести до виникнення харчових отруєнь та інфекцій.
Проте є кілька способів знизити ризики, повязані зі споживанням шаверми. По-перше, слід вибирати місця з гарною репутацією та перевіреною якістю продуктів. Важливо звернути увагу на обстановку всередині кафе або кіоску – рівень чистоти та стан обладнання можуть бути непоганими показниками якості їжі.
Що робити, якщо шаверма |
---|
1. Шаверма надто суха |
2. Шаверма надто жирна |
3. Шаверма погано просмажена |
4. Шаверма має неприємний запах |
5. Шаверма викликає шлункові розлади |
Куди скаржитися на шаурму?
Ви можете вимагати повернення грошей за покупку, компенсації витрат на лікування, втраченого заробітку (якщо довелося піти на лікарняний) та моральної шкоди. Якщо ситуацію залагодити не вдасться, ви маєте право подати позов до суду. Також надішліть скаргу в Росспоживнаглядщоб винних притягнули до відповідальності.
Як швидко псується шаурма?
Мясні продукти вживати слід протягом 2-3 годин. За цей час вони встигають охолонути. Що стосується вегетаріанського варіанту, то готову шаурму можна використати протягом 5-6 годин.
Як зрозуміти, що шаурма погана?
Запорука успіху якісної шаурми – гарні свіжі продукти та правильність дотримання технологічного процесу. Якщо під час, коли ви їсте, шаурма гумова, холодна, розвалюється при укусі, внизу погано скручена і соус стікає вам на коліна, значить вона погана.