Рішення: якщо брага перестала грати через холод, перенести ємність у тепле місце. Якщо температура була занадто високою, створити відповідні умови та додати нову партію дріжджів. Бажано щоб брага бродила в темному або хоча б захищеному від прямих сонячних променів приміщенні (ємність можна накрити).
- підвищити температуру до 25-28 С,
- збовтати брагу,
- при високій концентрації цукру додати води,
- відокремити від осаду та внести свіжу дріжджову культуру,
- можна додати підживлення (розварений горох, карбамід).
Якщо брага солодка Після двох тижнів, поживні речовини можуть не допомогти або допомогти, але патогенної мікрофлори. Щоб не виливати брагу, потрібно або запускати бродіння заново (вносити нову порцію дріжджів) або переганяти як є.
Неякісні дріжджі також можуть викликати проблеми. Якщо вони почали псуватись, то зявляється гнильний затхлий запах, який свідчить, що продукт не можна використовувати. Окрім пресованих дріжджів можна застосувати сухі дріжджі.