Меланж, жовтки та білки, після заморожування можна використовувати як заміну свіжих яєць. Такі своєрідні заготівлі нерідко застосовують приготування салатів, випічки чи омлетів. Для запіканок або гарнірів можуть підійти яйця, які перед відправкою в морозильний відсік були зварені круто.
Яйця містять воду, а оскільки вода при заморожуванні розширюється, заморожування сирого яйця може призвести до розтріскування шкаралупи. А значить, у яйце можуть проникнути бактерії. Крім того, не рекомендується заморожувати зварені круто цілі яйця або зварені круто білки.
Сирі цілі яйця, яєчний білок та яєчний жовток можна, можливо успішно заморозити на рік. Варені яйця можна заморозити, хоча краще їх збовтати перед приготуванням, щоб жовток та білок змішалися.