25 грамів желатину йде на 1 літр холодця. Візьміть необхідну кількість порошку і розчиніть у невеликій кількості теплої води (на 25 г 100 мл) і так залиште набухати на 20 хвилин.
Холодець потрібно варити не менше 5-6 годин, а потім, щоб правильно приготувати холодець застиг, йому знадобиться простояти в холодному місці ще щонайменше 8 годин. Найкраще поставити страву в холодильник на всю ніч. Якщо ви приготували ідеальний холодець Він застигне.
Як врятувати холодець, якщо він не застиг Злийте бульйон у каструлю і ще раз перекипятіть. Це потрібно зробити для того, щоб він не зіпсувався. На 1 літр води вам знадобиться 25 г желатину. Розчиніть порошок у невеликій кількості теплої води (25 г на 100 мілілітрів) і залиште набухати на 20 хвилин.
Агар-агар Агар-агар це аналог желатину номер один, що отримується із клітинних стінок червоних водоростей (виробництво зосереджено в Індонезії, Марокко та країнах Балтії). Він не має кольору, запаху та відчутного смаку, а при розчиненні у рідині утворює напівпрозоре желе.