Помідори містять яблучну та лимонну кислоти і можуть спровокувати надмірне вироблення шлункового соку. А це загрожує викидом кислоти в стравохід і нападами печії. Таким чином томати можуть викликати симптоми кислотного рефлюксу.25 Jun 2022
Корисні властивості помідорів У 100 г помідорів всього 18 ккал, їх 0,88 р білків, 0,2 р жирів і 2,69 р вуглеводів. У помідорах міститься клітковина, корисна для травлення, а також калій і магній, необхідні для здоровя серцево-судинної системи. Доведено, що у томатах багато лікопіну.
З обережністю помідори стоїть є: алергікам. Помідори всім відомий алерген, якщо після його вживання, спостерігається почервоніння або свербіж на тілі, необхідно виключити цей овоч зі свого раціону, людям із захворюванням ШКТ.
Що стосується томатів (Solanum lycopersicum), вони відносяться до сімейства пасльонових і мають у родичах смертоносну білену, дурман і, власне, пасльон. Усі пасльонові містять різні токсичні алкалоїди, з яких найбільш відомі соланін, атропін та нікотин.