Корнішон (від фр. cornichon) назва кількох груп дрібноплідних сортів рослин виду огірок посівної (Cucumis sativus L.), та їх дрібних плодів, знятих до повного дозрівання та використовуваних для консервування, зазвичай методом маринування. Традиційно довжина таких плодів трохи більше ніж 4 см, але не досягає 8 см.
Корнішончик — органомінеральне добриво, у складі якого не тільки гумінові кислоти та спеціальна МЕРА макро- та мікроелементів, а й справді чарівні молекули ФУЛЬВОКИСЛОТ, і головне, все це створено на основі рослинної сировини завдяки органічному синтезу у спеціальному реакторі!
Курчата корнішони називаються так не тому, що мають невеликі розміри. Насправді така назва походить від англійського Cornish hen, що означає корнуельське курча. Мясо птиці цієї породи має чудовий смак, це дієтичне біле мясо з багатьма корисними мікроелементами.
[Фр. cornichon]. Дрібний огірочок, замаринований в оцті.